مدیر کل دفتر تنظیم و نظارت بر روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از حذف قرارداد سفید امضا خبر داد و گفت: بر این اساس ، قرارداد سفید امضا دیگر مستند نیست و کارفرمایان اجازه استفاده از این نوع قرارداد را ندارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، حسین قبادی در نشست هم اندیشی آموزش حقوق شهروندی کارگران در معاونت آموزش قوه قضاییه افزود: حقوق کار دو جنبه اقتصادی و فرهنگی دارد که اگر به سمت یک جنبه از حقوق کار حرکت کنیم دچار نوسانات و تنش می شویم.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: ما امروز نمی توانیم بدون توجه به کارفرمایان و اقتصاد در مورد حقوق کار صحبت کنیم و زمانی می توان از دائمی بودن قراردادها صحبت کرد که حق اخراج را به کارفرما بدهیم.
مدیر کل دفتر تنظیم و نظارت بر روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه دو خبر خوش به کارگران داد و گفت: در ماه گذشته دو اتفاق در راستای حمایت از کارگران توسط وزارت کار و رفاه اجتماعی روی داد و بر این اساس دیگر قرار داد سفید امضا مستند نخواهد بود و پیمانکاران نیز باید از طرح طبقه بندی مشاغل و مزد کارفرما استفاده کنند تا حقوق کارگران در صورتی برکناری پیمانکار ضایع نشود.
پرویز نصیری معاون آموزش خانه کارگر نیز در این نشست گفت: مجموعه خانه کارگر به عنوان بزرگترین سازمان مردم نهاد در حوزه کارگری، یک میلیون 300 هزار نفر را در سراسر کشور تحت پوشش مستقیم دارد.
وی افزود : طبق آمار سازمان تامین اجتماعی، حدود 10 میلیون کارگر در سراسر کشور تحت پوشش بیمه اجباری قرار دارند و دو و نیم میلیون نفر نیز پوشش بیمه ای ندارند.
نصیری همچنین از آموزش قوانین کار به کارگران در قالب600 هزار نفر دوره خبر داد و گفت: کارگران باید با حقوق خود آشنا باشند زیرا اکثر مراجعات به دلیل عدم آگاهی کارگران از حقوق شان است و حتی کارگران نمی دانستند از طریق چه مراجعی می توانند مطالبات صنفی شان را پیگیری کنند.
وی از دولت خواست به عنوان ضلع سوم هرم کارگر،کارفرما و دولت، حمایت ها را افزایش دهد.
معاون آموزش خانه کارگر گفت: متاسفانه آرای دیوان عدالت در شکایت های مربوط به کارگران موجب شده کارفرمایان قرارداد کار موقت امضا کنند و قرارداد سفید امضا نیز یکی از معضلاتی است که از سال 73 بر اساس رای دیوان عدالت اداری شکل گرفت.